Dnevnik.rs: Ženski biznis proizvodnje organske hrane u Somboru

(preuzeto sa sajta Dnevnik.rs)

SOMBOR: Od osnivanja socijalno preduzeće „Somborska dobra bašta“ unapređuje i osnažuje žene ovog kraja, pomaže im da započnu svoj biznis većinom vezan za proizvodnju organske hrane.
1
Foto: Dobra bašta u Stanišiću
Kako je ova inicijativa najaktivnija u Stanišiću, jednom od najvećih sela somborskog kraja, u njemu će sutra biti organizovana besplatna radionica upotrebe mašina u proizvodnji i preradi povrća, u okviru projekta „Osnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa”.

Prvi deo celodnevne radionice održaće se u plasteniku socijalnog preduzeća „Somborska dobra bašta”, gde će polaznice imati priliku da se obuče za korišćenje stolova za rasad i profesionalne sušare za preradu povrća. U popodnevnim časovima, u prostorijama Mesne zajednice Stanišić biće održano teorijsko predavanje na ovu temu i stručne konsultacije sa tehnologom.

Radionica je namenjena ženama iz Sombora i okoline koje su zainteresovane za ovu oblast. Broj polaznica je ograničen, a prednost će imati nezaposlene žene, kao i one koje se već bave poljoprivredom i preradom hrane, a žele da unaprede svoja znanja uz stučnu podršku. Sve kandidatkinje koje žele da pohađaju radionicu, mogu se prijaviti mejlom onasnazivanje­fondb92.org, a treba navesti ime i prezime, kontakt telefon, radni status(zaposlena/nezaposlena/samozaposlena) i razlog zbog kojeg žele da učestvuju u radionici.

Broj polaznica radionice je ograničen, a prednost će imati nezaposlene žene, kao i one koje se već bave poljoprivredom i preradom hrane, a žele da unaprede svoja znanja uz stučnu podršku
Polaznice koje budu odabrane da pohađaju radionicu o tome će biti obaveštene tokom današnjeg dana a odabranim kandidatkinjama koje dolaze iz drugih mesta biće refundirani troškovi prevoza. Dodatne informacije mogu se dobiti mejlom onasnazivanje­fondb92.org ili putem telefona +381 3284 534. Ceo projekat sprovodi Fond B92, a podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira Evropska unija.

Ostavi komentar