Večernje novosti: Mladi hoće na selo

(slika i članak preuzet sa Večernjih novosti)

U Somboru ugovori o kupovini kuća za šest bračnih parova. Program u Rastini, Staparu, Riđici, Kljajićevu i Miletiću

U SKUPŠTINI grada Sombora još šest mladih bračnih parova sa područja ovog grada dobilo je bespovratna sredstva za kupoviju seoskih kuća sa okućnicom. Gradonačelnica Dušanka Golubović i njen zamenik Antonio Ratković uručili su ugovore po konkursu koji je Grad Sombor i ove godine raspisao uz podršku kabineta minstra bez portfelja zaduženog za demografiju i populalcionu politiku.

Bespovratna sredstva dobili su Marko i Branka Gligorić, koji su odlučili da nastave život u Rastini, Miloš i Milica Kuridža živeće u Svetozar Miletiću, Nebojša i Milica Badža odlučili su da žive Riđici, Željko i Svetlana Katanić u Staparu, Dejan i Tanja Zobenica u Čonplji i Mane i Jelena Dević su odabrali Kljajićevo.

– Zadovoljstvo mi je što vidim ljude, mlade roditelje, koji su se odvažili da žive na selu, što je za nas, kao lokalnu samoupravu, posebno važno. Znamo da to nosi sa sobom neki drugačiji način života i mnogo drugih potreba, ali isto tako želim da znate da je naša volja da tim potrebama izlazimo u susret – istakla je Golubovićeva.

Za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom ove godine je obezbeđeno 9.000.000 dinara, od čega je 7.765.000 opredeljeno iz kabineta ministra bez portfelja kroz program stambene podrške, a 1,35 miliona dinara je učešće Grada Sombora.

AGROBIZNIS

DUŠANKA Golubović, gradonačelnica Sombora, navela je da se na području grada realizuju i druge mere populacione politike, a uskoro će početi sa radom i Agrobiznis centar, sa ciljem pružanja pomoći porodicama koje u okviru svog domaćinstva planiraju otpočinjanje biznisa.

Ostavi komentar