025info.rs: Gradonačelnica Sombora potpisala ugovor za sufinansiranje mera populacione politike

(slika i članak preuzet sa 025info.rs)

U Palati Srbija, u Beogradu, gradonačelnica Dušanka Golubović je u ime grada Sombora potpisala ugovor za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2019. godini.

Svečano potpisivanje i uručivanje ugovora organizovao je Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavice Đukić Dejanović.

U skladu sa rezultatima javnog poziva, sufinansiraće se 85 od 122 jedinica lokalne samouprave.

Za sprovođenje mera populacione politike na teritoriji grada Sombora Ministarstvo bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku odobrilo je 30.433.082,67 din, od kojih Ministarstvo finansira 85 odsto, što je 25.868.120,27 din, a grad Sombor učestvuje sa 15 odsto, što iznosi 4.564.962,40 din.

Odobrene mere na koje će grad utrošiti ova sredstva su:

Ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta – Program stambene podrške za izgradnju i druge načine pribavljanja stambenog prostora za mlade bračne parove i parove sa više dece

Usklađivanje rada i roditeljstva – Sanacija i adaptacija kapaciteta dečijeg vrtića „Neven“ u Konjovićevoj ulici

Snižavanje psihološke cene roditeljstva – Servis za podršku roditeljima

Očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja – Razvoj mreže savetovališta za mlade

Aktiviranje lokalne samouprave – Osnivanje „Agrobiznis centra“ za ekonomsko osnaživanje mladih bračnih parova i mladih u reproduktivnom periodu.

Ostavi komentar