Anketa o osnovnim podacima i strukturi poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji grada Sombora

U toku je prva faza projekta osnivanja Agrobiznis Centar u Somboru kroz podršku ministarstva.
Anketiranje poljoprivrednika je početna aktivnost gde nam je potrebno što više ulaznih podataka kako bi Agrobiznis Centar krenuo sa ostalim aktivnostima. Agrobiznis Centar će maksimalno biti prilagođen i podređen somborskim malim poljoprivrednim gazdinstvima. Stoga formiranje Agrobiznis Centra u Somboru ima višestruki značaj za prestruktuiranje poljoprivrede, osnaživanje porodice na selima kao i osmišljavanje novih delotvornih agrarnih rešenja, koja će biti prilagođena uslovima tržišnog privređivanja i komparativnim prednostima zapadnobačke oblasti.
Agrobiznis Centar u Somboru, kroz usluge koje će pružati poljoprivrednim gazdinstvima, biće podrška preduzetničkim idejama iz oblasti poljoprivrede i povezanih sektora i podsticaj za dalji i brži razvoj ruralnog i demografskog razvoja. Osnivanje ove vrste servisa je jedan od važnih elemenata razvoja poljoprivrede kao okosnice lokalne ekonomije, na bazi dnevne komunikacije o temama i pitanjima vezanim za unapređenje kvaliteta života poljoprivrednih gazdinstava u 15 sela grada Sombora.
Nakon sprovedene ankete, uspostavljanja tačne baze podataka i analize, ABC će imati preciznije podatke koja su to mala porodična gazdinstva do 10ha i koja je struktura proizvodnje. Uspostavljanje sistema redovnog praćenja podataka i ažuriranja baza je kontinuirani posao ABC koji je temelj svih njegovih zadataka.
Agrobiznis Centar će pomoći revitalizaciju postojećih malih poljoprivrednih gazdinstava u izgradnji i modeliranju novih robnih gazdinstava (farmi) koja će biti sposobna da tržišno posluju i opstanu.
Molba za sva poljoprivredna gazdinstva u Somboru da popune on.line anketu. Prikupljeni podaci su potrebni radi početne analize stanja i kako bi ABC postao Vaš prvi partner u zajedničkom cilju – očuvanje porodice na selima.
anketu možete pronaći ovde: ANKETA JE ZAVRŠENA. Hvala!
(period učestvovanja u anketi bio je od 18.novembra do 29.novembra)

Ostavi komentar