Dodeljeni ugovori po prvom pozivu u 2020.godini

U prostorijama Agrobiznis centra, danas su dodeljeni prvi ugovori korisnicima sredstava koji su odabrani da budu podržani kroz prvi poziv. Sama procedura potpisivanja i dodele bila je skromna, u skladu sa vanrednim stanjem u zemlji. Korisnici su pre svega zamoljeni da u prostoriju dolaze jedan po jedan, držeći se zaštitnih mera koje su propisane od strane Vlade Republike Srbije, kako bismo svi ostali bezbedni i zdravi.

Direktor Agrobiznis centra, Karlo Puškarica, izjavio je da ovakva slika možda deluje čudno, budući da se trudimo da držimo društvenu distancu, ali predstavlja zapravo tračak nade u ovo teško doba. Ne želimo da dozvolimo da ekonomski razvoj, podrška poljoprivredi i okupljanje agrobiznis zajednice stane u ovom trenutku – rekao je Puškarica. Naš zadatak je da, u skladu sa mogućnostima i kolektivnom svešću, damo najveći mogući doprinos. Ova situacija neće trajati doveka, a tada će nam trebati jaka privreda i jaki poljoprivrednici, koji su najveći motor lokalnog ekonomskog razvoja. Dodelili smo dvadeset pet ugovora po ovom pozivu, odnosno pet miliona dinara, u saradnji sa Gradom Somborom i Kabinetom za demografiju i populacionu politiku Vlade Republike Srbije. Ispostavilo se da je ova “mala” direktna finansijska podrška korisnicima, odnosno poljoprivredi, velika pomoć za prevazilaženje određenih problema. Poziv i kriterijumi su formirani tako da su se tražile aplikacije koje predstavljaju početak poslovanja ili oni koji već imaju razvijenu proizvodnju, ali imaju određene revolucionarne ideje. Ideje koje predstavljaju novi stepenik u proizvodnji. Veliko hvala Gradskoj upravi Sombora, koja je prepoznala misiju Agrobiznis centra i koja se u procesu dodele dala maksimalno, kako prilikom selekcije, tako i prilikom opredeljivanja sredstava – zaključio je Puškarica.

Agrobiznis centar će, u skladu sa situacijom koja je u našoj zemlji, u saradnji sa lokalnim samoupravama širom zemlje u budućnosti organizovati još nekoliko poziva nalik ovom. Ideja je da se do kraja godine podeli preko 15 miliona dinara, kao i da se pokrenu značajna istraživanja u oblasti poljoprivrede i ekonomskog razvoja.

Ostavi komentar