Dodeljeno 37 ugovora po završenom konkursu Agrobiznis centra

Agrobiznis centar je uspešno realizovao Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Grada Sombora za 2022.godinu, te svečano dodelio Ugovore korisnicima koji su ostvarili prava na podsticaje.

Svečana dodela bila je organizovana u Velikoj sali Gradske kuće, gde su predstavnici Agrobiznis centra, Karlo Puškarica i Milica Radin, pozdravili prisutne i uručili im Ugovore koji će im olakšati njihovu poljoprivrednu proizvodnju. Ispred Grada Sombora, učesnicima je čestitao Srđan Savić, član gradskog veća za oblast ruralnog razvoja.

Konkurs je bio namenjen fizičkim licima – nosiocima registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu sa teritorije Grada Sombora, a bespovratna sredstva za realizaciju konkursa, u iznosu od 5.000.000.00 dinara, obezbedio je Grad Sombor. Pravo na subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, putem ovogodišnjeg konkursa, ostvarilo je 37 gazdinstava. Ukupan broj prijava na ovogodišnji Konkurs bio je 140 gazdinstava.

Direktor Agrobiznis centra, Karlo Puškarica, ovom prilikom istakao je da je ovo peti konkurs Agrobiznis centra za manje od tri godine, putem kojih je sufinansirano 223 projekata za unapređenje poljoprivrednih gazdinstava.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=0KGpNLkZBCI

Ostavi komentar