Realizovan Konkurs: Podeljeno 28 subvencija na teritoriji Grada Sombora

I ove godine, Agrobiznis centar je uspešno realizovao Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Grada Sombora za 2021.godinu, te svečano dodelio Ugovore korisnicima koji su ostvarili prava na podsticaje.

Konkurs je trajao od 06.09.2021. do 20.09.2021.godine. Od ukupno 101 prijave, obezbeđena su sredstva za podršku 28 gazdinstava. Za ovaj konkurs obezbeđeno je  4.4 miliona dinara, a Grad Sombor je u protekle dve godine obezbedio ukupno 20 miliona dinara, kojima je do sada subvencionisano ukupno 130 poljoprivrednih gazdinstava.

Svečana dodela bila je organizovana u maloj sali Gradske kuće, gde su predstavnici Agrobiznis centra, Karlo Puškarica i Milica Radin, pozdravili prisutne i uručili im Ugovore koji će im olakšati njihovu poljoprivrednu proizvodnju. Ispred Grada Sombora, učesnicima je čestitao Siniša Borota, pomoćnik gradonačelnika za oblast zaštita životne sredine i urbanizam.

Direktor Agrobiznis centra, Karlo Puškarica istakao je da je ovo treći uspešno završen konkurs u Somboru i u planu Agrobiznis centra za sledeću godinu je da, pored konkursa za dotacije, informisanje i obaveštavanje korisnika, svoju delatnost proširi i na oblast modernih tehnoloških rešenja u poljoprivredi.

Agrobiznis centar se zahvaljuje još jednom svim učesnicima Konkursa, kao i Gradu Somboru na još jednoj uspešnoj saradnji. Svim učesnicima koji nisu ostvarili dovoljan broj bodova, želimo puno sreće na narednom Konkursu koji se očekuje u 2022.godini!

 

Ostavi komentar