Održana prva radionica Agrobiznis centra na temu IPARD-a

U saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom Sombor, održana je prva radionica Agrobiznis centra, zajedno sa Lokalnom akcionom grupom ,,Panonski fijaker”. Cilj radionice jeste unapređenje i podizanje svesti kod poljoprivrednika o svim aktuelnim konkursima na koje mogu da apliciraju.

Glavna tema bila je Ipard – Mera 1 koja je raspisana do 10. septembra 2021. godine. Predmet konkursa jesu investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vеzi sa izgradnjom, kao i nabavkom novе oprеmе, mašina i mеhanizacijе, osim invеsticija u nabavku novog traktora.

Grant: 6.460.900.000,00 dinara (54.986.382 €)

Procenat povraćaja novca je od 60% do 70%, u zavisnosti od kriterijuma

Takođe, za par nedelja, očekuje se Javni poziv Svetske banke za sektor stočarstvo, a sistem funkcioniše:

50% povraćaja, 40% kredit i 10% učešće. Najmanja vrednost investicije je 20.000,00 eura, dok najveća vrednost može da iznosi 50.000,00 eura. Program uključuje nabavku novog traktora.

Učesnici radionice mogli su da postave pitanja o lokalnim, pokrajinskim i nacionalnim subvencijama, kao i da saznaju šta sve treba da sadrži održivi biznis plan.

Izuzetno nam je drago odazivu zainteresovanih, te smo odlučili da svaki mesec organizujemo obuke i radionice. Na našem sajtu možete pratiti sve informacije ili nam pisati na office@agrobizniscentar.rs.

 

Ostavi komentar