Agrobiznis centar i LAG predstavljali grad Sombor u Crnoj Gori

Prvi ruralni parlament Crne Gore održan je u Nikšiću od 14.05 – 17.05.2023.godine, pod organizacijom Mreže za ruralni razvoj Crne Gore, koji je okupio preko 300 učesnika iz zemlje, regiona i Evrope. Na poziv mreže, ruralnom parlamentu prisustvovale su organizacije Agrobiznis centar i LAG ,,Panonski fijaker” koje su uspešno predstavile ruralni turizam grada Sombora.

Somborske organizacije predstavljale su Jagoda Kočić i Milica Radin, koje su, kako ističu, ponele razne ideje i rešenja za razvoj ruralnog turizam i poljoprivrede, te se raduju novim projektima koje su sklopili sa drugim udruženjima iz regiona. Organizator Prvog ruralnog parlamenta Crne Gore, gospodin Ratko Bataković istakao je da želi prenese njihovo zadovoljstvo uspehom organizacije, kao i zadovoljstvom učesnika i kvalitetom diskusija. Postigli su cilj koji su sebi postavili, a to je da naprave jednu ozbiljnu platformu za dijalog između institucija i krajnih korisnika, odnosno farmera i agroindustrije koja će imati za rezultat bolje kreiranje mera i podršku za bolje korišćenje fondova Evropske unije.

Događaj je imao nemerljiv značaj za razvoj poljoprivrede u Crnoj Gori, a lider pristup bi trebalo lokalnoj zajednici u narednom periodu da donese brojne benefite.

Tokom trodnevne manifestacije organizovane su četiri panel diskusije. Premijerno je prikazan film „Žena iz krša“, a dodeljene su i godišnje nagrade najuspešnijim pojedincima, organizacijama, lokalnim upravama, kao i institucijama.

Ostavi komentar