Agrobiznis centar predstavnik na Kampu za mlade iz ruralnih područja

Mladi iz ruralnih područja Crne Gore, Srbije, Severne Makedonije , Albanije i Kosova, imali su priliku da tokom četvorodnevnog kampa u Mojkovcu, kroz radionice, ali i razmenu iskustva, stvore dobru podlogu za osnaživanje učešća omladine iz ruralne sredine, u ruralnoj transformaciji zemalja Zapadnog Balkana kroz EU LEADER pristup.

Kamp za mlade iz ruralnih područja Zapadnog Balkana održan je od 24.05.2021. do 28.05.2021. u Mojkovcu.

Republiku Srbiju i Agrobiznis centar, predstavljala je Milica Radin.

Predsednik Balkanske mreže za ruralni razvoj, Petar Gjorgievski, izrazio je zadovoljstvo povodom organizacije kampa, dok je Nebojša Veličković, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore, kazao da Vlada Crne Gore aktivno radi na tome da doprinese uravnoteženom teritorijalnom razvoju ruralnih područja, jer je to jedan od ciljeva politike ruralnog razvoja. “Na ovaj način će se podsticati ruralna područja da istraže načine da postanu ili ostanu konkurentna, da na najbolji način iskoriste postojeća sredstva i prevaziđu moguće izazove“, kazao je Veličković.

Omladinski kamp LEADER / CLLD, organizovala je Balkanska mreža za ruralni razvoj (BRDN) u partnerstvu sa Mrežom za ruralni razvoj Crne Gore uz finansijsku podršku GIZ – Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Učešće na kampu je bila odlična prilika da se mladi obuče na koji način će se podsticati ruralna područja i da se upute da na najbolji način iskoriste postojeća sredstva različitih dostupnih fondova.

Ostavi komentar