Selo koje obećava: Održan Agrofestival u Doroslovu

Nadomak Grada Sombora, selo Doroslovo po prvi put bilo je domaćin Agrofestivala, manifestacije namenjene pre svega poljoprivrednim proizvođačima.

Ono što je interesantno, jeste to da je Agrofestival imao izuzetno veliki broj izlagača poljoprivrednih mašina, kao i proizvođače domaće radinosti, gde se za velikom trpezom moglo naći ništa manje od domaćih vina, sireva, rakije, peciva, kao i raznih suvenira i obeležja Doroslova i okoline.

 

Kao gosti Agrofestivala, dobili smo informaciju da posebnu čar događaju daje takmičenje u kuvanju jagnjećeg paprikaša, koji je ujedno i zaštitni znak Doroslova, a za njegov odličan ukus, meštani ne žele da otkriju recept.

,, Zaista smo iznenađeni brojem posetilaca, kao i kupaca za naše poljoprivredne mašine. Ono što mogu da kažem, jeste da se za par nedelja otvara novi Poziv po Programu 50-40-10 Svetske banke za poljoprivredna gazdinstva u sektoru stočarstvo, te je ovaj festival nama proizvođačima doprineo dodatne zainteresovane kupce. Mi se iskreno nadamo još boljoj saradnji sa aplikantima, kao i sa Agrobiznis centrom”, rekao je Mladen Spasić, menadžer prodaje za kompaniju Agrotech.

Gosti i učesnici manifestacije mogli su da uživaju uz koncert Zvonka Bogdana i njegovog orkestra do kasnih večernjih časova.

Mi se nadamo da je ovo samo početak jedne izvanredne tradicije, te nestrpljivo čekamo Agrofestival 2022. godine.

Ostavi komentar