Pesak sivi, ipak zlatni!

,,Kreativan čovek motivisan je željom da postigne, a ne željom da pobedi druge”, motiv je porodice Tripković, koja ne prestaje da nas iznenađuje sa rezultatima. Njihovo vino ,,Pesak sivi” stiglo je na takmičenje Balkan International Wine Competetion 2021, koje je održano u Skoplju i osvojilo zlatnu medalju.

Vinarija Vrt osnovana je 2011.godine sadnjom sopstvenih vinograda u mestu Riđica na najboljim predelima pod nazivom Bregovi. Riđičko vinogorje ima fantastični spoj vetrova, područja, peska, zemljišta, sunca. Sorte u vinogardu su isključivo bele i to Sauvignon blanc, Moscato Galliano i Pinot grigio. Proizvodnju vina počinju 2013. godine probnim serijama da bi 2015. proizvedeno 7200 litara vina. Odležavanjem u hrastovim buradima i prohromskim sudovima dobijaju vrhunski kvalitet i prepoznatljiv ukus vina sa peska.

,,2017.godine za ,,Pesak sivi” osvojili smo bronzanu medalju, a 2018.godine dve srebrne medalje. Mislili smo da je tu kraj našem takmičenju sa njim, međutim pokušali smo još jednom i ostvarili ono za šta smo se i borili -zlatna medalja je kod nas ! Veliki trud smo uložili u našu priču, deca nam pomažu kako u vinogradu, tako i u vinariji, konkurišemo na razne konkurse, pa tako smo i kod Vas u Agrobiznis centru, ostvarili pravo na bespovratna sredstva, i zaista smo Vam zahvalni na tome.” – rekla je Gabrijela Tripković, vlasnica Vinarije Vrt.

Ono što je posebno interesantno, jeste da je belo vino ,,Pesak sivi” sorte Pinot grigio, koje je ustvari crveno grožđe, a tek ponegde možemo pronaći beli grozd.  Kako to izgleda, pogledajte na slici koja je iz vinograda porodice.

Zaključili smo: Sve je moguće za one koji se trude. Još jednom, čestitamo porodici Tripković i želimo im još mnogo uspeha u proizvodnji!

 

 

Ostavi komentar