Bodrog Fest 2022: Manifestacija koju vredi posetiti

I ove godine, u selu Bački Monoštor, nadomak grada Sombora, po sedamnaesti put, organizuje se festival kulture i prirode – ,,Bodrog fest”. Značaj ove manifestacije ogleda se u promociji kulturnog nasleđa i prirodnih bogatstava ovog prelepog sela.

Bodrog fest 2022. biće održan 12. i 13.avgusta, a ideja samog festa jeste da se kroz stare zanate, domaće proizvode, tradicionalna jela, piće, običaje, nošnje, igre i pesme, kao i prirodne lepote SRP Gornje Podunavlje – UNESCO rezervata biosfere ,,Bačko Podunavlje”, ovo selo predstavi gostima kao turistička destinacija.

Mnogi gosti imaće priliku da degustiraju tradicionalne gurmanluke, kao što su riblji paprikaš, perkelt, pečena riba, paprikaš od divljači, suhomesnate proizvode, kao i mnogobrojne deserte, po kojima je nadaleko ovo podnevlje poznato. Tokom manifestacije, biće izloženi mnogobrojnih proizvodi starih zanata, ručni radovi, kao i ostali domaći proizvodi karakteristični za lokalnu zajednicu.

Agrobiznis centar, u saradnji sa organizatorima manifestacije, Vas pozivaju da rezervišete ovaj vikend za Bački Monoštor i uživate uz Zvonka Bogdana i Lexington band. Takođe, svi zainteresovani proizvođači koji bi želeli da izlažu svoje proizvode, mogu da se obrate MZ Bački Monoštor.

Organizatori Bodrog festa su MZ Bački Monoštor, UG Bodrog, uz podršku Grada Sombora i lokalne zajednice.

Ostavi komentar