IV Međunarodni festival rakije ,,Gornje Podunavlje”

U srcu Apatina, grada sa bogatom tradicijom u proizvodnji rakije, održava se četvrti po redu Međunarodni festival rakije, pod nazivom ,,Gornje Podunavlje”. Festival okuplja proizvođače rakije iz regiona gde se rakija proizvodi već generacijama, donoseći najbolje uzorke i ukuse ovog tradicionalnog pića na jednom mestu.

Posetioci festivala imaće priliku da uživaju u raznovrsnim vrstama rakije, da upoznaju sam proces proizvodnje i da se upuste u degustaciju najkvalitetnijih etiketa. Uz muziku i gastronomske specijalitete karakteristične za ovaj kraj, festival će pružiti jedinstveno iskustvo svim ljubiteljima rakije i kulturne baštine.
Osim takmičenja za najbolju rakiju, neizostavan deo festivala su i umetnički performansi, izložbe i priče lokalnih proizvođača koji će posetiocima približiti dušu i srce ovog pića koje spaja generacije.
IV Međunarodni festival rakije ,,Gornje Podunavlje” u Apatinu postao je nezaobilazno mesto okupljanja svih ljubitelja rakije, ali i turista koji žele da dožive čari ovog autentičnog događaja. Dođite i budite deo tradicije, ukusa i dobre atmosfere – dođite na festival koji slavi jedno od najomiljenijih pića Balkana, rakiju.
Datum održavanja: 15.06.2024.godine
Početak: 13h
Lokacija: Pešačka zona ulice Srpskih vladara u Apatinu

Ostavi komentar