Pored Subotice grada, sprema se ,,Pogačijada” !

Ukoliko ne znate šta da radite za ovaj vikend, imamo plan za Vas. Nedaleko od grada Subotice, nalazi se selo Ljutovo, koje je itekako poznato po manifestaciji ,,Pogačijada”. Da li više volite štrudlu sa sirom, makom ili višnjama? U Ljutovu , gde štrudlu nazivaju pogačom, očigledno je da vole sve vrste ove slatke poslastice sa ukusom tradicije.

Kako smo saznali, ovo selo je poznato i po voću i dobroj rakiji, a sada, ovo malo selo sa samo 1200 stanovnika, organizuje događaj za mnogobrojne posetioce- a sve u cilju promovisanja njihove domaće pogače.

Mesna zajednica Ljutovo organizuje  “Pogačijadu” u subotu, 1. oktobra, ispred Doma kulture u Ljutovu, s početkom u 12 časova. Manifestacija je posvećena domaćoj pogači i ima za cilj promociju ovog tradicionalnog kolača, kao i tradicionalnih i autentičnih rukotvorina koje prave meštani ovog malog mesta nadomak Subotice.

“Zahvaljujući ogromnoj zaintresovanosti za prvu ‘Pogačijadu’, ove godine smo proširili organizaciju, te vas sada očekujemo uz mnogo više pogače i sadržaja”, najavili su organizatori. Takmičenje i izlaganje pogače biće propraćeno prigodnim kulturno-umetničkim programom.

Vidimo se!

 

Ostavi komentar