eAgrar: Korisnici mogu podići svoj eID

Sistem eAgrar se uvodi zbog modernizacije i ubrzanja upisa podataka, njihove promene u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), kao i zbog odobravanja i isplate poljoprivrednih subvencija.

Kako tvrde u Ministarstvu poljoprivrede, novi sistem „štedi vreme, omogućava onlajn registraciju, kao i podnošenja zahteva za subvencije“.

Takođe, svi korisnici će imati detaljan uvid u sve podsticaje za koje su se prijavili uz mogućnost kontinuiranog praćenja statitiske podsticaja.

Poljoprivredni proizvođači mogu od danas, ukoliko nisu ranije, da u poštama širom Srbije uzmu parametre za svoj eID broj što predstavlja prvi korak za pristup platformi eAgrar.

Kako bi dobili svoj eID, što je zapravo identifikacioni lični broj, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter pošte i besplatno preuzmu elektronski identitet (eID). Oni poljoprivrednici koji ne poseduju pametne mobilne telefone treba da u MUP-u izvade kvalifikovani elektronski sertifikat (KES), koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe.

Spisak pošte: http://www.minpolj.gov.rs/download/2022-02-21-Spisak-posta-Kancelarija-za-eUpravu.xlsx

Ostavi komentar