I ove godine ,,Šunka festival-Najbolje iz Sombora 2024″ u gradu Somboru

Direktorka Agrobiznis centra za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje, Milica Radin, potpisala je ugovor za održavanje tradicionalne manifestacije ,,Šunka festival- Najbolje iz Sombora 2024.” Ova manifestacija održaće se drugi put, a posvećena je slavnoj tradiciji proizvodnje šunke i okuplja veliki broj ljubitelja hrane i poljoprivrednih proizvoda iz svih krajeva. Ovogodišnji ,,Šunka festival” će se održati u novembru 2024. godine i podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Direktorka Agrobiznis centra istakla je da je potpisivanje ugovora za održavanje ,,Šunka festivala” veoma važan korak ka promociji tradicionalnih proizvoda i podršci lokalnim proizvođačima. Ovaj festival predstavlja priliku da se istaknu najbolji proizvodi od suhomesnatih proizvoda, a posebno šunke, kao jednog od najprepoznatljivijih proizvoda domaće tradicionalne kuhinje.
Posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnim degustacijama bogate gastronomske ponude, kao i takmičenju za najbolju šunku.  Cilj manifestacije jeste da se podstakne razvoj ruralnog turizma, promovišu lokalni proizvodi i doprinese ekonomskom razvoju regije.
Očekuje se da će Šunka festival okupiti veliki broj izlagača i posetilaca iz različitih delova regiona, ali i šire. Manifestacija nije samo prilika za promociju tradicionalnih proizvoda, već i za razmenu iskustava, stvaranje novih poslovnih veza i unapređenje saradnje među proizvođačima. Šunka festival će biti prilika da se istakne važnost očuvanja tradicionalnih zanata i tehnika proizvodnje, kao i da se podrže inovativni pristupi u proizvodnji hrane i unapređenju kvaliteta domaćih proizvoda. Kroz razmenu iskustava i znanja, proizvođači će imati priliku da unaprede svoje veštine i poslovanje, te da ostvare nova partnerstva i saradnje u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja.
Agrobiznis centar se nada da će ovogodišnji Šunka festival, koji će biti održan drugi put u Somboru biti nezaboravno iskustvo za sve učesnike i posetioce, te da će doprineti unapređenju poljoprivredne proizvodnje, promociji tradicionalnih vrednosti i razvoju ruralnih područja. Šunka festival nije samo gastronomska manifestacija, već i prilika za promociju kulture, tradicije i nasleđa koje čini srž naše zajednice.

Ostavi komentar