Održana manifestacija ,,Šunka fest-Najbolje iz Sombora”

Agrobiznis centar, za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje i Lokalna akciona grupa ,,Panonski fijaker” organizovali su u petak, 03.11.2023.godine u Gradskoj kafani Sombor, izložbeni sajam suhomesnatih proizvoda, kao i izložbu starih zanata i ostalih gastronomskih proizvoda. Akcenat manifestacije bio je na šunci, koja je karakteristična za ovo podnevlje, a prva nagrada za najbolji ukus šunke, otišla je u ruke PG Željka Milojevića iz Kljajićeva.

 

Željko Milivojević, I mesto

Manifestacija je nazvana ,,Šunka fest-Najbolje iz Sombora”, a cilj manifestacije jeste upravo promocija lokalnih proizvoda i gastronomskog ukusa Sombora. U sklopu manifestacije,  održalo se takmičenje za najbolji ukus šunke, a predstavnici žirija, dodelili su 3.mesto PG Melinda Batalo Balaž, 2.mesto Mesara Rale Sombor, dok je glavnu nagradu odneo Željko Milojević.

         

 

Ispred Agrobiznis centra, za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje i Lokalne akcione grupe ,,Panonski fijaker” prisutne su pozdravile Milica Radin, Jagoda Kočić i Milica Stajšić. Manifestaciju je posetio gradonačelnik grada Sombora Antonio Ratković, zajedno sa članovima gradskog veća. Takođe, veliki broj medija izveštavao je o događaju, a sponzori manifestacije bili su firma Geo-sever Sombor, koji su za prvu nagradu dodelili vaučer u iznosu od 10.000,00 dinara i Turistička organizacija Grada Sombora. Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

 

     

 

Ostavi komentar