Učenici Srednje poljoprivredne prehrambene škole Sombor na takmičenju ,,Rural Z”

Učenici trećeg razreda Srednje poljoprivredne prehrambene škole Sombor, ove godine, učestvuju na takmičenju pod nazivom ,,Rural Z” koje će se održati u Valjevu. Na samom takmičenju, učestvuje veliki broj poljoprivrednih škola iz Republike Srbije, a predstavnici somborske poljoprivredne škole su Stevan, Bojan, Ružica i Lana.

Samo takmičenje predstavlja osmišljavanje i kreiranje preduzetničkih priča. Zadatak koji imaju Stevan, Bojan, Ružica i Lana jeste da osmisle naziv svog poljoprivrednog udruženja, kao i cilj i aktivnosti koje će to udruženje realizovati. Kako ističu, vredno i kreativno su pristupili zadatku, te su se odlučili da se predstave  sa projektom “KRUNA” koji je ujedno i naziv njihovog udruženja voćara iz sela Brđani. Njihova ideja o otvaranju zadruge nastala je upravo iz razloga jer su uvideli probleme sa kojima se voćari susreću, a to su da većina proizvođača se bavi sopstvenom proizvodnjom, nemaju adekvatnu mehanizaciju , niti adekvatan prostor za skladištenje proizvoda i slično.

Kako i na koji način će odbraniti svoj zadatak i predstaviti rad udruženja voćara ,,Kruna” , uskoro ćemo saznati. Ono što nam preostaje, jeste da podržimo mlade i ambiciozne učenike i da im poželimo sreću u Valjevu.

Na Instagram profilu stranice @ovojezemljazavas možete pogledati video snimak predstavnika Srednje poljoprivredne prehrambene škole Sombor.

Link: https://www.instagram.com/ovojezemljazavas/

Ostavi komentar